Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

 

Wanneer?

Zaterdag 6 oktober van 12:00u tot 14:30u.

 

Waar?

De Biezantijn, Waterstraat 146, 6541 TN Nijmegen.

 

Wat gaan we doen?

In januari komt er een nieuwe Scratch aan, namelijk Scratch 3. Deze maand nemen we een voorproefje met de voorlopige (beta) versie, en gaan we proberen spelletjes te maken die reageren op beweging en kleur in de ‘echte’ wereld (zie bijvoorbeeld dit filmpje). Het is daarvoor handig als je laptop een webcam heeft, en als je toevallig een losse webcam hebt neem die dan ook mee!

 

Voorbereiding

Om de video functies van Scratch 3 te kunnen gebruiken heb je een webcam (ingebouwd of los) nodig. Als je die niet hebt zijn er genoeg andere dingen te proberen.

 

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.