Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

Wanneer?

Zaterdag 1 december van 12:00u tot 14:30u

Waar?

We zitten deze maand in de bibliotheek in Zwanenveld in Nijmegen.

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met de micro:bit, de mini-computer die superveel kan. Of je er nou een spel op programmeert of de micro:bit juist gebruikt als controller voor een spel: de mogelijkheden zijn eindeloos. Beginners kunnen aan de slag in een Scratch-achtige omgeving, als je wat meer ervaring hebt kun je ook proberen een programma te schrijven in Python!

Voorbereiding

Niks bijzonders, zorg dat je een werkende browser hebt op je laptop (bij voorkeur Chrome).

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.