Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

 

Wanneer?

Zaterdag 2 februari van 12:00u tot 14:30u.

 

Waar?

We zijn deze maand te gast bij Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29 in Nijmegen.

 

Wat gaan we doen?

We konden geen onderwerp kiezen, dus hebben we ze maar allemaal gekozen: een freestyle dojo! We nemen van alles mee, van micro:bit tot Ozobot, je kunt spelletjes maken in Scratch of Löve, muziek maken met bananen of LEDs en motortjes aansturen met Arduino’s.

 

Voorbereiding

Op de materiaalpagina van CoderDojo vind je veel onderwerpen, kijk eens waar je zin in hebt.

 

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.