Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

Wanneer?

Zaterdag 4 mei van 12:00u tot 14:30u.

Waar?

CoderDojo is deze maand bij Bibliotheek Zwanenveld, het adres is Zwanenveld 9098 in Nijmegen.

Wat gaan we doen?

Op hoeveel manieren kun je een stoplicht maken? En kun je het ook zelf besturen? Deze dojo gaan we dat uitzoeken door stoplichten te programmeren met Scratch, Python, micro:bit, Arduino, LEDjes of een combinatie hiervan. En misschien heb je zelf nog wel andere ideeën?

Voorbereiding

De meeste programma’s draaien in je internetbrowser. Google Chrome en Firefox bieden goede ondersteuning voor de programma’s.

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.