Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

Wanneer?

Zaterdag 1 juni van 12:00u tot 14:30u.

Waar?

CoderDojo is deze maand te gast bij Bibliotheek de Mariënburg.

Wat gaan we doen?

Wil je 10 instrumenten tegelijk bespelen? Je eerste stappen als DJ zetten? Dat kan met code! Deze dojo gaan we muziek programmeren in Sonic Pi en Scratch. Ook de micro:bit is weer van de partij, dus voor ieder niveau is er iets te doen. Tip: neem een koptelefoon mee.

Voorbereiding

Het is handig als je vooraf Sonic Pi op je computer hebt geïnstalleerd.

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.