Wat gaan we doen?

De robots staan te popelen om te laten zien wat ze allemaal kunnen… met een beetje hulp van jullie! Deze maand gaan we aan de slag met de Ozobot, mBot en Maqueen. Afhankelijk van je ervaring kun je deze robots programmeren met kleuren, Scratch (of iets dat er op lijkt) of met Python of Javascript.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

Wanneer?

Zaterdag 5 oktober van 12:00u tot 14:30u.

Waar?

CoderDojo is deze maand bij De Biezantijn aan de Waterstraat 146 in Nijmegen.

Voorbereiding

Een browser als Google Chrome of Firefox is handig; installeer eventueel mBlock 5 en de Mu editor.

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.