Wat gaan we doen?

We gaan dit keer programmeren in Python, een programmeertaal die door steeds meer mensen op de wereld wordt gebruikt. Dit komt onder andere doordat je in Python met weinig code al veel gedaan krijgt, en omdat de taal vrij makkelijk te leren is. Als je nog niet toe bent aan het typen van code dan kun je natuurlijk ook aan de slag met Scratch.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

Wanneer en waar?

Zaterdag 7 december van 12:00u tot 14:00u. Let op: dit is een half uur korter dan gebruikelijk!

CoderDojo is deze maand bij De Biezantijn aan de Waterstraat 146 in Nijmegen.

Voorbereiding

We gaan Python schrijven in het programma Thonny, dus het is handig als je dat vooraf hebt gedownload en geïnstalleerd. Thonny kun je hier downloaden.

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.