Wat gaan we doen?

We gaan deze maand kunst maken door te programmeren in de taal Processing, waarmee je met een klein beetje code al heel mooie tekeningen en filmpjes op je computerscherm kan toveren. Misschien nemen we de Arduino’s mee om je kunstwerk interactief te maken! Als je nog niet zo veel ervaring hebt kun je natuurlijk ook met Scratch aan de slag om daarin mooie figuren of een animatie te maken.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

Wanneer?

Zaterdag 2 november van 12:00u tot 14:30u.

Waar?

CoderDojo is deze maand bij Bibliotheek Zwanenveld, Zwanenveld 9098 in Nijmegen.

Voorbereiding

Processing is een programma dat je moet installeren op je laptop, je kunt het hier downloaden.

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.