Algemene info

Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

 

Wanneer?

Zaterdag 3 maart van 12:00u tot 14:30u

 

Waar?

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Neem je Museumjaarkaart dus mee als je die hebt!

 

Wat gaan we doen?

We zijn in een museum, dus het leek ons leuk om het thema daarop af te stemmen. We gaan dus iets met kunst doen. Maar dan wel zelf, en met code. Ofwel, we gaan kunst(ige plaatjes) programmeren! Dat doen we met Scratch en, voor wie al wat verder is, met Processing. Hiervoor hebben we wat ondersteuning van Oddstream gehad.

 

Voorbereiding

Installeer processing op je computer. Let op: het Wifi netwerk van het Valkhof is traag, dus doe dit thuis. Als je met Scratch gaat werken hoef je niets te installeren.

 

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.