logo CoderDojo

Dojos

We organiseren iedere eerste zaterdag van de maand een dojo. Hieronder vind je een overzicht van de 5 laatste dojo’s:

#75 online: Machine Learning zaterdag 3 april 2021

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Deze maand gaan we met een onderwerp aan de slag dat we nog niet eerder hebben behandeld, namelijk machine learning. Grote kans dat je geen idee hebt wat je je hierbij moet voorstellen, het doel van de dojo is dan ook om daar een beetje verandering in te brengen. Kort gezegd gaat het erom dat we de machine, dus computer gaan proberen iets te learnen, dus leren - maar dan niet met opdrachten als “als dit gebeurt doe dan dat”. We gaan dit doen in Scratch dus het is handig als je daar al mee kunt werken.

Kijk hier voor de introductie die we bij deze dojo hebben gegeven, hier staan ook een aantal links in om meer over machine learning te weten te komen.


meer…

#74 online: Websites maken zaterdag 6 maart 2021

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Deze maand gaan we met de talen van het Internet aan de gang: HTML, CSS en JavaScript om meer te leren over hoe je inhoud geeft aan een webpagina, hoe je deze er mooi uit kunt laten zien en hoe je er acties aan kunt toevoegen.


meer…

#73 Online: Kies Je Eigen Onderwerp zaterdag 6 februari 2021

Logo’s diverse onderwerpen

Wat gaan we doen?

Net als bij de afgelopen dojo bepaal je zelf waar je mee aan de slag gaat, en helpen wij je daarbij (als je niet kunt kiezen kunnen we je daar ook bij helpen)!


meer…

#72 Online: Kies Je Eigen Onderwerp zaterdag 9 januari 2021

Logo’s diverse onderwerpen

Wat gaan we doen?

We konden weer eens niet kiezen en daarom mag jij dat dit keer doen!


meer…

#71 Online: Muziek Maken Met Sonic Pi zaterdag 12 december 2020

Sonic Pi logo

Wat gaan we doen?

We sluiten het jaar muzikaal af: de laatste dojo van het jaar gaan we aan de slag met Sonic Pi. De code die je in dit programma schrijft, knalt vervolgens uit je luidsprekers!


meer…