logo CoderDojo

Dojos

We organiseren iedere eerste zaterdag van de maand een dojo. Hieronder vind je een overzicht van de 5 laatste dojo’s:

#79: Unplugged + micro:bit zaterdag 4 september 2021

intro plaatje

Wat gaan we doen?

De vakantie is voorbij maar bij CoderDojo Nijmegen gaat de zomer nog even door met een live dojo in de buitenlucht. Deze maand kun je zowel zonder als met computer aan de slag. Dat betekent zowel wedstrijdjes levend programmeren, puzzelen op de Turing Tumble als de mogelijkheden van de micro:bit ontdekken.


meer…

#79 Unplugged zaterdag 7 augustus 2021

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Een live dojo in de buitenlucht! Zoals ondertussen bijna traditie gaan we deze zomermaand unplugged dus zonder computers aan de slag. Dat betekent wedstrijdjes levend programmeren, puzzelen op de Turing Tumble en complete chaos met RoboRally.


meer…

#78 LIVE: Arduino zaterdag 3 juli 2021

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Het is al weer heel lang geleden, maar we kunnen eindelijk weer live! We gaan dan ook met een onderwerp aan de gang dat we online niet konden behandelen: de Arduino programmeren!


meer…

#77 online: bouw je eigen chat app! zaterdag 5 juni 2021

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Deze dojo ga je zelf een chatprogramma maken! Iets preciezer: je gaat aan de slag met het deel van het programma dat op jouw eigenlijk computer draait. Je leert hierbij hoe de talen van het web HTML, CSS en JavaScript werken.


meer…

#76 online: Kies je eigen onderwerp zaterdag 1 mei 2021

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Bij deze dojo bepaal je zelf waar je mee aan de slag gaat, en helpen wij je daarbij (als je niet kunt kiezen kunnen we je daar ook bij helpen)! Dus wil je programmeren met Scratch, Python, of Love, een webpagina maken of bijvoorbeeld een spel in MakeCode Arcade - schrijf je in voor de dojo en we helpen je met je uitdaging of opdracht. Zie bijvoorbeeld de projecten van de Raspberry Pi Foundation of die CoderDojo Nijmegen hier en hier heeft staan. Let wel: opdrachten met Arduino, micro:bit e.d. zijn op afstand natuurlijk lastig te ondersteunen.


meer…