logo CoderDojo

Dojos

We organiseren iedere eerste zaterdag van de maand een dojo. Hieronder vind je een overzicht van de 5 laatste dojo’s:

#70 Online: Web Development zaterdag 7 november 2020

HTML, JavaScript en CSS

Wat gaan we doen?

Deze maand gaan we met de talen van het Internet aan de gang: HTML, CSS en JavaScript om meer te leren over hoe je inhoud geeft aan een webpagina, hoe je deze er mooi uit kunt laten zien en hoe je er acties aan kunt toevoegen.

We gebruiken voor de dojo het online chatprogramma Jitsi, waardoor de mentoren je gewoon kunnen helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht - eigenlijk net als anders dus!


meer…

#69 Online: Python, Scratch & MakeCode zaterdag 10 oktober 2020

Online

Wat gaan we doen?

Na twee maanden “live” deze maand weer een online dojo, dit keer met de ruimte als thema! Je kunt deze dojo aan de slag met opdrachten in Scratch, Python of MakeCode Arcade:

  • als je nog geen of weinig programmeerervaring hebt is Scratch de beste keuze
  • als je klaar bent om “echte” code te schrijven kun je gaan programmeren in Python - doe dan bijvoorbeeld mee aan de Astro Pi challenge en laat jouw eigen geschreven computercode uitvoeren op het ruimtestation ISS!
  • Met MakeCode Arcade kun je “retro” spelletjes programmeren (vraag maar aan je ouders) op zowel een Scratch-achtige manier als met Python.

meer…

#68 Robots zaterdag 5 september 2020

Robots

Wat gaan we doen?

Deze maand mogen de robots hun kunsten weer vertonen. We gaan in ieder geval aan de slag met de micro:Maqueen, een veelzijdig robotje met een micro:bit als hersenen. Hopelijk is ook de mBot weer van de partij. Beide robots zijn te programmeren met een Scratch-achtige taal en met “echte” code - voor elk wat wils dus.


meer…

#67 Unplugged zaterdag 15 augustus 2020

Unplugged!

Wat gaan we doen?

Het is vakantie, ook voor de computers. We gaan weer unplugged met in ieder geval het levend programmeren, RoboRally en de Turing Tumble, een computer die op knikkers werkt!


meer…