logo CoderDojo

#68 Robots

Robots

Wat gaan we doen?

Deze maand mogen de robots hun kunsten weer vertonen. We gaan in ieder geval aan de slag met de micro:Maqueen, een veelzijdig robotje met een micro:bit als hersenen. Hopelijk is ook de mBot weer van de partij. Beide robots zijn te programmeren met een Scratch-achtige taal en met “echte” code - voor elk wat wils dus.

Voorbereiding

Neem een laptop mee, en installeer om snel aan de slag te kunnen de micro:bit offline app en het mBlock programma op.

Corona

We zijn natuurlijk blij dat we weer bij elkaar kunnen komen, wel zijn er de nodige richtlijnen om rekening mee te houden. Onze collega’s in Alphen a/d Rijn hebben een duidelijk overzicht gemaakt, kijk hier vooral even naar!

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 5 september 2020 00:00.
de inschrijving is gesloten