logo CoderDojo

#69 Online: Python, Scratch & MakeCode

Online

Wat gaan we doen?

Na twee maanden “live” deze maand weer een online dojo, dit keer met de ruimte als thema! Je kunt deze dojo aan de slag met opdrachten in Scratch, Python of MakeCode Arcade:

Voorbereiding

Heb je je aangemeld voor Scratch en/of MakeCode Arcade, dan kun je uit deze opdrachten kiezen:

Heb je je aangemeld voor Python, dan zijn dit de opdrachten voor deze keer:

Jitsi

We gebruiken voor de dojo het online chatprogramma Jitsi, waardoor de mentoren je gewoon kunnen helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht - eigenlijk net als anders dus! Jitsi werkt het best met de webbrowser Google Chrome. Voorafgaand aan de dojo sturen we je meer details.

Spelregels voor de online dojo

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 10 oktober 2020 10:00.
de inschrijving is gesloten