logo CoderDojo

#72 Online: Kies Je Eigen Onderwerp

Logo’s diverse onderwerpen

Wat gaan we doen?

We konden weer eens niet kiezen en daarom mag jij dat dit keer doen!

Dus wil je programmeren met Scratch, Python, of Löve, een webpagina maken of bijvoorbeeld een spel in MakeCode Arcade - schrijf je in voor de dojo en we helpen je met je uitdaging of opdracht. Zie bijvoorbeeld de projecten van de Raspberry Pi Foundation of die CoderDojo Nijmegen hier en hier heeft staan. Let wel: opdrachten met Arduino, micro:bit e.d. zijn op afstand natuurlijk lastig te ondersteunen.

We gebruiken voor de dojo het online chatprogramma Jitsi, waardoor de mentoren je gewoon kunnen helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht - eigenlijk net als anders dus! Zie de pagina van het online evenement voor de link naar de sessie.

Voorbereiding

Je hebt een computer met een webbrowser nodig, bij voorkeur Google Chrome. Als je vooraf een opdracht uitzoekt, kijk dan alvast of je hier software voor moet installeren - dat scheelt tijd tijdens de dojo!

Spelregels voor de online dojo

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 9 januari 2021 00:00.
de inschrijving is gesloten