logo CoderDojo

#75 online: Machine Learning

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Deze maand gaan we met een onderwerp aan de slag dat we nog niet eerder hebben behandeld, namelijk machine learning. Grote kans dat je geen idee hebt wat je je hierbij moet voorstellen, het doel van de dojo is dan ook om daar een beetje verandering in te brengen. Kort gezegd gaat het erom dat we de machine, dus computer gaan proberen iets te learnen, dus leren - maar dan niet met opdrachten als “als dit gebeurt doe dan dat”. We gaan dit doen in Scratch dus het is handig als je daar al mee kunt werken.

Kijk hier voor de introductie die we bij deze dojo hebben gegeven, hier staan ook een aantal links in om meer over machine learning te weten te komen.

We gebruiken voor de dojo het online chatprogramma Jitsi, waardoor de mentoren je gewoon kunnen helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht - eigenlijk net als anders dus! De link voor de Jitsi-sessie vind je voor aanvang van de dojo op de online pagina van dit evenement.

Voorbereiding

Je hebt een computer met een webbrowser nodig, bij voorkeur Google Chrome. Op de pagina van dit evenement zullen we nog extra informatie zetten over over hoe je op de workshop kunt voorbereiden.

Spelregels voor de online dojo

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Ben je 12 jaar of jonger? Dan is het fijn als een ouder of verzorger je kan begeleiden tijdens de dojo.

Wanneer en waar?

Zaterdag 3 april van 12:30u tot 14:30u.

Voor deze dojo blijf je lekker THUIS, achter de computer.

No show?

Heb je je ingeschreven maar kun je toch niet, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of een mentor een vrije zaterdag geven. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 3 april 2021 00:00.
de inschrijving is gesloten