logo CoderDojo

#76 online: Kies je eigen onderwerp

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Bij deze dojo bepaal je zelf waar je mee aan de slag gaat, en helpen wij je daarbij (als je niet kunt kiezen kunnen we je daar ook bij helpen)! Dus wil je programmeren met Scratch, Python, of Love, een webpagina maken of bijvoorbeeld een spel in MakeCode Arcade - schrijf je in voor de dojo en we helpen je met je uitdaging of opdracht. Zie bijvoorbeeld de projecten van de Raspberry Pi Foundation of die CoderDojo Nijmegen hier en hier heeft staan. Let wel: opdrachten met Arduino, micro:bit e.d. zijn op afstand natuurlijk lastig te ondersteunen.

We gebruiken voor de dojo het online chatprogramma Jitsi, waardoor de mentoren je gewoon kunnen helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht - eigenlijk net als anders dus! Zie de pagina van het online evenement voor de link naar de sessie.

Voorbereiding

Je hebt een computer met een webbrowser nodig, bij voorkeur Google Chrome. Als je vooraf een opdracht uitzoekt, kijk dan alvast of je hier software voor moet installeren - dat scheelt tijd tijdens de dojo!

Spelregels voor de online dojo

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Ben je 12 jaar of jonger? Dan is het fijn als een ouder of verzorger je kan begeleiden tijdens de dojo.

Wanneer en waar?

Zaterdag 1 mei van 12:30u tot 14:30u.

Voor deze dojo blijf je THUIS, achter de computer.

No show?

Heb je je ingeschreven maar kun je toch niet, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of een mentor een vrije zaterdag geven. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 1 mei 2021 00:00.
de inschrijving is gesloten