logo CoderDojo

#77 online: bouw je eigen chat app!

intro plaatje

Wat gaan we doen?

Deze dojo ga je zelf een chatprogramma maken! Iets preciezer: je gaat aan de slag met het deel van het programma dat op jouw eigenlijk computer draait. Je leert hierbij hoe de talen van het web HTML, CSS en JavaScript werken.

We gebruiken voor de dojo het online chatprogramma Jitsi, waardoor de mentoren je gewoon kunnen helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht - eigenlijk net als anders dus!

Op de informatiepagina van het online evenement plaatsen we de link naar de Jitsi sessie en de instructies die we voor deze dojo gaan gebruiken.

Voorbereiding

Je hebt een computer met een webbrowser nodig, bij voorkeur Google Chrome. Als je vooraf een opdracht uitzoekt, kijk dan alvast of je hier software voor moet installeren - dat scheelt tijd tijdens de dojo!

Spelregels voor de online dojo

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Ben je 12 jaar of jonger? Dan is het fijn als een ouder of verzorger je kan begeleiden tijdens de dojo.

Wanneer en waar?

Zaterdag 5 juni van 12:30u tot 14:30u.

Voor deze dojo blijf je THUIS, achter de computer.

No show?

Heb je je ingeschreven maar kun je toch niet, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of een mentor een vrije zaterdag geven. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 5 juni 2021 00:00.
de inschrijving is gesloten