logo CoderDojo

#80: Unplugged + micro:bit

intro plaatje

Wat gaan we doen?

De vakantie is voorbij maar bij CoderDojo Nijmegen gaat de zomer nog even door met een live dojo in de buitenlucht. Deze maand kun je zowel zonder als met computer aan de slag. Dat betekent zowel wedstrijdjes levend programmeren, puzzelen op de Turing Tumble als de mogelijkheden van de micro:bit ontdekken.

Opdrachten voor de micro:bit kun je op verschillende plekken vinden, bijvoorbeeld

Voorbereiding

Als je met de micro:bit aan de slag wil neem dan een laptop mee.

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

    - Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur, namelijk hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverles? - Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid? - Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)? - Ben je in quarantaine omdat je een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld, bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied, of bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

We zijn blij dat we weer bij elkaar kunnen komen, natuurlijk houden we ons wel aan de regels die er momenteel gelden. Dus:

Wanneer en waar?

Zaterdag 4 september van 12:00u tot 14:30u. We gaan aan de slag vlak naast de Smeltkroes op het Honigterrein (Waalbandijk 16, 6541 AJ Nijmegen). De dojo is bij het overdekte deel.

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 4 september 2021 00:00.
de inschrijving is gesloten