logo CoderDojo

#107: kunst maken, met Scratch, Python en p5.js

intro plaatje

Wat gaan we doen?

We zijn deze dojo te gast bij Mosadex e-Health aan het Keizer Karel plein.

Wat heel gaaf is, is dat we gebruik mogen maken van een grote ruimte met daarin een hele wand vol oude computers. Hun computer museum! Er zijn zelfs computers bij die ouder zijn dan sommige mentoren!!

Wat gaan we dan doen in deze bijzondere omgeving? Kunst maken met de computer! We hebben instructies met Scratch, Python en p5.js. Dus voor zowel kinderen met een beetje en met wat meer programmeerervaring zijn er uitdagende kunstwerken te maken - en zelf te bedenken.

Algemene info

Bij CoderDojo Nijmegen leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Elke maand op een zaterdagmiddag behandelen we een ander onderwerp. CoderDojo maakt leren programmeren een leuke en sociale ervaring.

We gaan er vanuit dat je zelf een laptop meeneemt. Mocht dat niet kunnen, laat ons dat dan even weten, zodat we een leenlaptop voor je kunnen regelen.

Kinderen onder de 12 moeten worden begeleid door een ouder/verzorger.

Wanneer en waar?

Zaterdag 11 mei van 12:00u tot 14:30u.

We zijn te gast bij Mosadex eHealth.

No show?

Heb je je ingeschreven maar kun je toch niet, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of een mentor een vrije zaterdag geven. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 11 mei 2024 11:00.
de inschrijving is gesloten