logo CoderDojo

#92: Raspberry Pi & micro:bit

intro plaatje

We zijn deze eerste dojo van 2023 te gast bij Mosadex e-Health aan het Keizer Karel plein.

Wat heel gaaf is, is dat we gebruik mogen maken van een grote ruimte met daarin een hele wand vol oude computers. Hun computer museum! Er zijn zelfs computers bij die ouder zijn dan sommige mentoren!!

Wat gaan we doen?

Wat gaan we dan doen in deze bijzondere omgeving?

Mosadex stelt niet alleen de ruimte ter beschikking, maar zorgt ook voor beeldschermen en toetsenborden, zodat we weer eens een dojo kunnen organiseren met Raspberry Pi’s!

Voor wie ze niet kent, dat zijn computertjes op een klein bordje. Vergelijkbaar met een micro:bit, maar nóg veelzijdiger en echte computer waar je dus ook een scherm en toetsenbord aan kunt verbinden.

Omdat we 11 Raspberry Pi’s ter beschikking hebben, houden we een sessie voor en na de pauze, zodat we alle kinderen er mee kunnen laten spelen.

Even geen Raspberry Pi? Dan kun je aan de slag met de micro:bit!

Kortom, dit zal een bijzondere dojo worden!

Voorbereiding

Neem een laptop mee voor de opdrachten met de micro:bit en natuurlijk een goed humeur!

Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (dit mag digitaal).

CoderDojo en Corona

We houden ons aan de regels die ook gelden in de bibliotheek.

Wanneer en waar?

Zaterdag 14 januari van 12:00u tot 14:30u.

Mosadex e-Health, Keizer Karelplein 32, 6511 NH Nijmegen

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.

Je kunt inschrijven tot zaterdag 14 januari 2023 11:00.
de inschrijving is gesloten