logo CoderDojo

Micro:Bit

Micro:Bit is een piepklein computertje met superveel mogelijkheden om te programmeren.

Wat zit er zoal op

Zie de micro:bit website voor een volledig overzicht.

Benodigdheden

De micro:bit verbinden met de computer

De micro:bit gedraagt zich als een USB schijf/stick wanneer je deze aan de computer verbindt. Als je Google Chrome gebruikt dan kun je rechtstreeks verbinding maken met de micro:bit om je code er naar toe te schrijven, bij andere browsers moet je het bestand nog zelf kopiëren naar de micro:bit.

Materiaal

Op de micro:bit website staan ook een groot aantal opdrachten met verschillende moeilijkheidsniveaus, en ook de Raspberry Pi Foundation heeft een paar projecten met de micro:bit gedeeld. Als je Engels als taal kiest zijn er soms nog wat extra uitdagingen die niet in het Nederlands beschikbaar zijn. Let op: sommige opdrachten maken gebruik van functies die alleen de micro:bit versie 2 heeft, zoals een microfoon en speaker. Jouw micro:bit kan wel geluid maken maar dan moet er een luidsprekertje op worden aangesloten.

Wil je de micro:bit met Python programmeren, er is een online editor voor Python. Deze editor is (nog) niet in het Nederlands vertaald. Op de oude website van micro:bit zijn ook nog wat ideeën te vinden voor inspiratie.

Hieronder staan een heleboel verschillende opdrachten om uit te proberen. Het materiaal is allemaal in het Nederlands.

Uitdagingen vertaald door Sanneke v.d. Meer om als inspiratie te gebruiken (*let op: de codeblokken zien er iets anders uit omdat deze instructies al wat ouder zijn)

Licentie

Deze instructies worden, net als alle andere instructies van CoderDojo Nijmegen, aangeboden onder een Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licentie.

Creative Commons License