Algemene info

Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

 

Wanneer?

Zaterdag 3 juni van 12:00u tot 14:30u

Waar?

Bibliotheek de Mariënburg Nijmegen

Wat gaan we doen?

We gaan deze Dojo aan de gang met Arduino en mBot. Beide zijn te programmeren met zowel mBlock (wat is gebaseerd op Scratch) als geschreven code (C/C++).

Arduino
Met Arduino kun je met eenvoudige elektronica (LEDjes, knopjes, motortjes, etc.) en een beetje fantasie de gekste dingen maken, van knipperende lampjes tot een automatische kattenvoermachine.

mBot
De mBot is een robot die wordt aangestuurd met Arduino code. De mBot heeft sensoren om z’n omgeving te voelen en kan een ware licht- en geluidshow geven.

 

Voorbereiding

Zorg dat je computer over een werkende WiFi verbinding beschikt, en dat je mBlock (voor grafisch programmeren) en/of Arduino IDE (voor scripting) hebt geïnstalleerd. Let op: beide programma’s zijn vrij groot (en de download van mBlock kan vrij lang duren) dus verlies geen tijd met downloaden op de dag zelf!

 

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan alsjeblieft weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.