Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

 

Wanneer?

Zaterdag 7 juli van 12:00u tot 14:30u

 

Waar?

Bibliotheek Biezantijn, Waterstraat 146, 6541 TN Nijmegen

 

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met het game-taaltje Löve 2D. Löve is een afgeleide van Lua, wat je misschien kent van Minecraft. En Löve is een 2D game-engine, dus….we gaan 2D spelletjes programmeren!

Voorbereiding

Je helpt jezelf en ons door Löve alvast op je computer te installeren.

 

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.