logo CoderDojo

Scratch

Scratch logo

Welkom in de wondere wereld van creativiteit en plezier, waar je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties kunt maken met Scratch!

Scratch is een programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zoals jij, om te leren programmeren op een leuke en visuele manier. Het is als een digitale speeltuin waar je kunt spelen met blokken code en je verbeelding de vrije loop kunt laten.

In plaats van het typen van ingewikkelde code, gebruik je in Scratch kleurrijke blokken die je kunt slepen en neerzetten om commando’s te geven aan je personages en objecten. Het is net als het bouwen van een virtueel LEGO-huis, waarbij je verschillende blokken combineert om je eigen interactieve wereld te maken.

Met Scratch kun je je eigen verhalen vertellen door personages te animeren, achtergronden te tekenen en dialogen te creëren. Je kunt ook je eigen spellen maken, waarbij je punten verdient, obstakels overwint en missies voltooit. Wil je een dansfeestje organiseren of een concert met zelfgemaakte muziek? Geen probleem! Scratch heeft ook ingebouwde instrumenten en geluidseffecten om je creaties tot leven te brengen.

Het beste van alles is dat Scratch niet alleen een creatieve speeltuin is, maar ook een gemeenschap van gelijkgestemde jonge programmeurs. Je kunt je projecten delen en inspiratie opdoen van andere kinderen over de hele wereld. Samen kun je leren, experimenteren en elkaar aanmoedigen om nog verder te gaan.

Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Scratch en ontdek de onbegrensde mogelijkheden om je eigen interactieve creaties te maken. Of je nu een verhalenverteller, een game-ontwerper of een digitale kunstenaar wilt worden, met Scratch kun je je fantasie de vrije loop laten en de ster van je eigen digitale avontuur worden!

bron: ChatGTP

Onze instructies

Meer over Scratch

Je vindt meer informatie over Scratch en ideeën over wat je er mee kunt doen op de site van Scratch: https://scratch.mit.edu/ideas.