Algemene info

Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

 

Wanneer?

Zaterdag 1 juli van 12:00u tot 14:30u

Waar?

Bibliotheek de Biezantijn Nijmegen

Wat gaan we doen?

We gaan deze Dojo de programmeertaal Ruby verkennen. Ruby is, net als Python en PHP, een goede programmeertaal als vervolgstap op Scratch. Degenen voor wie Ruby nog te hoog gegrepen kunnen zich lekker uitleven met Scratch.

Voorbereiding

Zorg dat je computer over een werkende WiFi verbinding beschikt, en dat je Ruby on Rails geïnstalleerd hebt. Let op: dit is een grote download die je veel tijd kost als je dit tijdens CoderDojo doet.

 

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan alsjeblieft weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.