Algemene info

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis meedoen aan CoderDojo. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is een laptop met werkende wifi waarop je software mag installeren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen om je te begeleiden tijdens de dojo. Verder kan het verstandig zijn om wat te eten mee te nemen, van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

Om zeker te weten dat we over voldoende spullen beschikken, moet je van tevoren ook even reserveren. Je hebt slechts één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).

 

Wanneer?

Zaterdag 5 mei van 12:00u tot 14:30u

 

Waar?

Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen

 

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met Scratch en varianten van Scratch (ScratchX en MBlock). Die laatsten, ScratchX en MBlock gaan we gebruiken in combinatie met hardware. In ons geval Leap Motion en Arduino’s.

Voorbereiding

Je helpt jezelf en ons door de volgende software alvast te installeren:

 

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen. Bij herhaaldelijk niet opdagen zonder afmelding halen we je van de mailinglijst.