Team

Wie zijn we?

 

Louis WolfLouis Wolf | Champion

Louis is de oprichter (Champion) van CoderDojo Nijmegen. Hij werkt als zelfstandig developer (onder zijn eigen naam) vanuit het Honig Complex en geeft WordPress Cursussen.

 

Marlijn Gelsing | Mentor

Marlijn woont, na een lange tijd in Dublin, Ierland gewoond te hebben, weer in Nijmegen. In Dublin stond zij o.a. aan het begin van Techspace en heeft jarenlang samen met jongeren creatieve toepassingen ontwikkeld in het gebruik van digitale media en technologie. In Nijmegen werkt ze nu als zelfstandige en ontwikkelt jongerenprojecten, met Kunst en Technologie als hoofdingrediënt. Ze is coördinator van Oddstream Junior.

 

Bas Hopman | MentorBas Hopman

Bas is een all-round software ontwikkelaar bij Philips Lighting in Eindhoven. Van origine een elektrotechnicus, maar al ruim 15 jaar bezig met software in werk en hobby. Hij heeft software gemaakt voor lampen elektronica, Linux mini computers, websites, systeem testen en diverse scriptjes. Gebruikte programmeertalen zijn o.a. ANSI-C, Java, Python, SQL, HTML, JavaScript en PHP.

Hij leert zelf nog altijd graag en vind het ook leuk om zijn enthousiasme en kunde over te brengen aan kinderen. Zijn twee kinderen zijn ook geïnteresseerd en zul je zo af en toe ook zien tijdens een Dojo.

 

paulkoningPaul Koning | Mentor

Paul Koning werkt als leerkracht op basisschool De Oversteek in Nijmegen. Maar schrik niet, tijdens de CoderDojo’s staat hij niet voor de klas. Paul heeft programmeren als hobby en maakt als hij tijd heeft wel eens Android apps. Hij weet veel van Scratch en GameMaker en ook wel een beetje van HTML, Javascript en Java.

 

petermartinPeter Martin | Mentor

Peter Martin is een groot voorstander van Open Source Software en van Linux en Joomla! in het bijzonder. Peter is Joomla specialist en ondersteunt met zijn bedrijf www.db8.nl sinds 2005 andere bedrijven en
organisaties met Joomla websites en de ontwikkeling van maatwerk Joomla-extensies.
Sinds 2009 organiseert Peter Open Coffee Nijmegen, een maandelijkse netwerkbijeenkomst voor zzp-ers en ondernemers en sinds 2012 een Linux Gebruikers Groep: www.linuxnijmegen.nl.
Andere interesses zijn Linux (Debian), Raspberry Pi, muziek (LPs), film-huis-films, electronica.
Woont met vriendin en 2 kinderen in Nijmegen.

Anton Timmermans | Mentoranton

Sinds mijn twaalfde ben ik bezig met programmeren en heb er ook mijn werk van gemaakt. Als ik de kinderen bij CoderDojo help met programmeren dan wordt ik herinnerd aan mijn eigen begin als programmeur en hoe cool het is om te leren dat je een computer kan besturen met simpele instructies. Het aard me en inspireert me. Daarom vind ik het zo leuk om de kinderen te helpen om programmeren te leren. En hopelijk kijkt één van die kinderen over een aantal jaar op dezelfde manier terug als ik terugkijk op die tijd.

 

Jimmy Comack | Mentor

 

Iulia Stana | Mentor

 

Daan Willems | Mentor

 

 

CoderDojo Nijmegen is altijd op zoek naar vrijwilligers.